Archipelago Raid

Høy lærekurve for Aasberg og Thoresen

Høy lærekurve for Aasberg og Thoresen

- Det var fantastisk moro og frister absolutt til gjentakelse. Vi lærte utrolig mye, forteller Rune Aasberg etter at han og Tom Thoresen som første nordmenn noen gang fullførte maraton regattaen Archipelago Raid.

De to norske shorthanded seilerne endte til slutt på en 23. plass av de 29 båtene som startet.

INTENSIVT. - Vi er ikke fornøyd med plasseringen, men vi lærte utrolig mye, sier Aasberg.

I løpet av fem intensive døgn seilte tomannslagene nesten 500 nautiske mil blant tusenvis av øyer og skjær på strekningen mellom Stockholm og Finland.

Fem båter måtte bryte på grunn av ødeleggelser eller utmattelse. Det ble nemlig ikke tid til mye hvile når en skal seile, reparere utstyr, spise og navigere etter GPS punkter som man får utlevert i hvert pit stopp.

- Når en blir sliten og trøtt så legger det press på relasjonen mellom oss to om bord. Det gikk en kule varmt noen ganger, men vi kjenner hverandre så godt at vi tåler en støyt, sier Aasberg.

De to har blitt bitt av flerskrogsbasillen og nå skal de seile NM i Hobie 16.

- Vi trenger et Hobie Tiger miljø i Norge. I Sverige er det over 80 båter, mens her hjemme er det bare en eller to.

Han har nå levert tilbake båten de fikk låne av Pål Fevang, Norges Seilforbund, og de håper at dette kan være starten på noe nytt. Du kan lese mer om Hobie Tiger her og link til den norske importøren her.

- Pål Fevang og alle i flerskrogsmiljøet i Norge som har hjulpet oss skal ha stor takk, sier Aasberg.

VM I IMS. Neste regatta for de to Class 40 seilerne er nå VM i IMS med Team X-treme. De starter oppkjøringen på Hankø allerede på tirsdag med trening og forberedelser.

Det var det franske laget Jean Christophe Mourniac og Franck Citeau i Hobiecat Nissan France.