Søk i arkivet

Haugesund Race WeekendSuperoppgjør i X-35 flåten

Hele ni norske X-35 lag møtes til dyst under Haugesund Race Weekend til helgen. Regattaledelsen lover høyt sportslig nivå og det sosiale på land kan bli like høyt siden Sildajazz er i full gang under regattaen.

Fredag åpner Haugesund Race Weekend med en tune up regatta fra Kopervik til Haugesund. Så langt er 47 båter påmeldt til den årlige festseilasen i Haugesund.

HØYT NIVÅ. Lørdag er det baneseilas og tur/distanseseilas. Mannskapene i de enkelte båtene må selv bestemme hvilken regattaform de velger. I fjor valgte 2/3 baneseilaser, mens resten seilte distanseseilasen.

- Vi legger stor vekt på et høyt sportlig nivå og håper flest mulig velger baneseilasen. Ikke minst blir det veldig spennende med de ni X-35ene. Det er Rune Lande i Haugesund og Bjørn Erik Bjørnsen i Stavanger som har vært pådriverne i hver sin by for å bygge opp dette miljøet, sier Knut Erling Årstad i regattaledelsen for Haugesund Race Weekend.

HVILE. Regattaledelsen har tatt konsekvensen av at seilerne gjerne vil nyte Sildajazz på lørdagskvelden og har derfor satt opp søndag som en reservedag for seiling. Nå gjenstår det bare at været klaffer i Haugesund.

- Tradisjonelt sett har vi alltid hatt pent vær og gode vindforhold. Vi håper at vi kan bygge videre på den tradisjonen, sier Årstad.

Kaien utenfor Rica Maritim Hotell blir base for alle deltakerne.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen