Simrad OneStar 2007

Vidar Moe OneStar-mester

Vidar Moe OneStar-mester

Fredrikstad (SEILmagasinet): Vidar Moe, Fredrikstad Seilforening, gikk lengst mot øst av alle på etappen fra Arendal. Det skulle vise seg å være god butikk. Han vinner Simrad OneStar 2007. Første båt over mållinjen var Kjetil Bakke fra Asker Seilforening i IMX-45en MALINE.

Publisert Sist oppdatert

Vidar Moe fra Fredrikstad Seilforening har vunnet Simrad OneStar 2007. Han har vunnet sammenlagt over all og han har vunnet klassen sin i onkelen, Svein Olav Moes, Cayenne. Cayennen er regattaens eldste båt, bygd i 1985.

Med VENNINNA tok Moe seieren på 3. etappe i den største klassen, og det holdt med god margin til klasseseier - all den stund Moe ledet klassen også før siste etappe.

OVERALL TIL KAMFJORD. Eilert Kamfjord klarte oppgaven og kom i mål bare ett minutt og 41 sekunder etter VENNINNA i mål, og han tok derved over all-seier på tredje etappe, pluss selvfølgelig seieren i klassen.

Dermed gjentok historien seg fra i fjor, for også da var det en X-332 som vant siste etappe på ikke helt ulikt føre.

Etter en kjapp prat med Vidar Moe etter målgang, satte Eilert Kamfjord kursen mot Tønsberg.

Før start sa han at han håpet å komme tidlig i mål slik at han kunne rekke onsdagsregattaen i Tønsberg.

MINIENE. I skrivende stund er det syv båter som ikke har kommet i mål, deribant regattaens tre minier.

LILLEVILLE har fått uttelling for sin mer østlige rute i forhold til PLUTO, og seiler nå inn mot klasseseier på 3. etappe. Erik Brunborg har for øyeblikket 2,5 n mil igjen til mål, mens Karl Otto Book ligger 2,5 n mil bak der igjen. PLUTO har vunnet de to andre etappene, så overallseier i miniklassen går til Karl Otto Book.

IKKE SOM PLANLAGT. Trond Åsvoll fra Arendal Seilforening ledet Simrad OneStar i Arendal, men greide ikke holde på den ledelsen på vei mot Fredrikstad. Trond Åsvoll ligger ved Tristein og har ingen planer om å gi seg.

- Det løyer atter en gang. Men jeg skal seile i mål om det så skal ta ett døgn til, sier Åsvoll i Bavaria 38en Siw Bonita.

Han er sliten, og mener den siste etappen av Simrad OneStar er den hardeste. Stilla og motstrømmen har sin pris.

Se foreløpige resultatlister her.