Søk i arkivet

VM i 2.4mRHistorisk i Kolding

Ikke siden 1994 har en norsk seiler vunnet et løp i 2.4mR VM. Tirsdag sørget både Harald Rolfsnes og Jostein Stordahl for å sette ny norsk standard. De tok hver sin spiker.

VM i 2.4mR hadde en tung åpning. Det blåste opp til 12 sekundmeter på mandag og spesielt Bjørnar Erikstad, det norske OL-håpet i klassen, fikk seg en knekk.

ØDELAGT. Han ødela innfestning til det ene vantet i den tunge vinden i den første seilasen. Han måtte bryte og den neste seilasen ble også maks poeng siden de jobbet med å reparere båten.

- Bjørnar kom seg utpå til den siste seilasen og presterte en 15. plass. Det var ingen ønskestart på verdensmesterskapet, men Bjørnar hentet seg raskt inn igjen, forteller Frank Kirkeland, NSF-trener for Erikstad.

Det er åtte norske seilere på plass blant de 77 deltakerne verdensmesterskapet som også inkluderer funksjonsfriske. Alle de flinkeste i klassen er på plass.

STJERNER. Tirsdag var det imidlertid lette vinder som hersket på banen, og de norske seilerne smalt til. Harald Rolfsnes vant løp nummer fem, og i det neste sørget Jostein Stordahl for at det ble norsk seier.

- Det er første gang siden 1994 at det har blitt en norsk seier i en enkeltseilas i VM, sier Kirkeland.

Bjørnar Erikstad tok en 4., 5. og en 13. plass. Han ligger nå på en sammenlagt 33. plass i feltet. Hvis arrangørene får gjennomført ti seilaser så kan Erikstad også stryke den siste sisteplassen sin og da gjør han et solid hopp oppover.

Resultater etter seks seilaser i VM for 2.4mR
1. Heiko Kröger, GER, 13 p
2. Hans Asklund, SWE, 17 p
3. Lennart Hesselius, SWE, 18 p
23. Jostein Stordahl, 57 p
30. Harald Rolfsnes, 68 p
33. Bjørnar Erikstad, 77 p
70. Trygve Magnussen, 156 p
72. Mona Storli, 170 p
-

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen