VM i 2.4mR

Historisk i Kolding

Historisk i Kolding

Ikke siden 1994 har en norsk seiler vunnet et løp i 2.4mR VM. Tirsdag sørget både Harald Rolfsnes og Jostein Stordahl for å sette ny norsk standard. De tok hver sin spiker.

VM i 2.4mR hadde en tung åpning. Det blåste opp til 12 sekundmeter på mandag og spesielt Bjørnar Erikstad, det norske OL-håpet i klassen, fikk seg en knekk.

ØDELAGT. Han ødela innfestning til det ene vantet i den tunge vinden i den første seilasen. Han måtte bryte og den neste seilasen ble også maks poeng siden de jobbet med å reparere båten.

- Bjørnar kom seg utpå til den siste seilasen og presterte en 15. plass. Det var ingen ønskestart på verdensmesterskapet, men Bjørnar hentet seg raskt inn igjen, forteller Frank Kirkeland, NSF-trener for Erikstad.

Det er åtte norske seilere på plass blant de 77 deltakerne verdensmesterskapet som også inkluderer funksjonsfriske. Alle de flinkeste i klassen er på plass.

STJERNER. Tirsdag var det imidlertid lette vinder som hersket på banen, og de norske seilerne smalt til. Harald Rolfsnes vant løp nummer fem, og i det neste sørget Jostein Stordahl for at det ble norsk seier.

- Det er første gang siden 1994 at det har blitt en norsk seier i en enkeltseilas i VM, sier Kirkeland.

Bjørnar Erikstad tok en 4., 5. og en 13. plass. Han ligger nå på en sammenlagt 33. plass i feltet. Hvis arrangørene får gjennomført ti seilaser så kan Erikstad også stryke den siste sisteplassen sin og da gjør han et solid hopp oppover.

Resultater etter seks seilaser i VM for 2.4mR

1. Heiko Kröger, GER, 13 p

2. Hans Asklund, SWE, 17 p

3. Lennart Hesselius, SWE, 18 p

23. Jostein Stordahl, 57 p

30. Harald Rolfsnes, 68 p

33. Bjørnar Erikstad, 77 p

70. Trygve Magnussen, 156 p

72. Mona Storli, 170 p

-