Søk i arkivet

Rolex Fastnet RaceEn båt mindre i Fastnet

Det skulle vært utrolige 16 Open 60er på startlinjen i Rolex Fastnet Race denne helgen, men torsdag mistet Pindar masten under trening i Solent. Den klassiske havregattaen har rekordmange deltakere.

Rolex Fastnet Race er en av de store havseilerklassikerne. I år er det over 300 båter påmeldt til den 608 nautiske mil lange regattaen som starter på søndag. Så mange båter har det ikke vært siden det skjebnesvangre året 1979. Da omkom 15 seilere under en uventet storm som feide over flåten.

OPP. Nå er imidlertid deltakelsen tilbake på topp igjen. Den mest interessante klassen ut i fra et shorthanded perspektiv er Open 60 klassen. Barcelona World Race bruker havklassikeren som en prolog til jorden rundt non stopp doublehanded som starter i november. Ni båter er med på akkurat det racet.

I alt 16 Open 60er skulle startet på søndag, men torsdag knakk Pindar masten mens den trente i relativt lette vinder i Solent. En båt mindre, med andre ord. Så godt som alle de store navnene innen Open 60 shorthanded seiling er på plass i Cowes i disse dager.

LYNET. Det er meldt om lette vinder i starten, og da er det en shorthanded veteran som kan bli skummel. Pete Goss stiller med sin SeaCart 30 og den har potensial til å seile rundt de fleste. Han har med seg to mannskap.

Alle de 300 båtene har tracking. Du kan følge racet her.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen