Søk i arkivet

Rolex Fastnet RaceWouter vinnende Fastnet opplevelse

Wouter Verbraak seilte inn til en andreplass overall og seier i klassen i den 90 fot lange Reichel Pugh-designede Rambler i klassikeren Rolex Fastnet Race denne uken. De var første båt til Fastnet Rock - mindre enn en båtlengde foran rekordbåter Leopard.  

Wouter Verbraak seilte som navigatør på Rambler i det legendariske Fastnet Race denne uken. Den 90 fots karbon båten klarte kunststykket å runde Fastnet Rock bare tre sekunder foran den 100 fot store ICAP Leopard.

HISTORIEN. Her er Wouters historie:

ICAP Leopard er bare ti båtlengder bak oss. Vår sørlige strategi har fungert godt, og de skulle ha vært mange mil foran oss. Dette er David mot Goliat, men vi har ikke tenkt til å gi oss uten kamp.

Det er brytende bølger over alt rundt oss og sjøen er helt kaotisk.

- Er du helt sikker på at vi kan gå så tett på, Wouter?

- Det er seks båtlengder mellom The Rock og grunnen. Vi klarer det.

TETT PÅ. - Vi må klare det. I enhver annen situasjon ville vi ikke drømt om å gjøre dette, men vi kan ikke gi ICAP Leopard noen åpning hvis vi skal komme først rundt fyret.

Rambler klarte å runde Fastnet Rock med under en båtlengde på ICAP Leopard. Det er en sterk prestasjon. ICAP Leopard seilte den 608 nautiske mil lange klassikeren på 1 dag 20 timer 18 minutter og 53 sekunder. Det er nesten ni timer raskere enn den gamle rekorden.

Bare 90 av de 300 båtene som startet fullførte. Ramble kom på andreplass overall og vant sin klasse.

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen