NM i Andunge

Sikker gull-reprise

Sikker gull-reprise

Publisert Sist oppdatert

Etter at det var et snev av spenning etter første dag, da Trygve Leergård og Pål Stiansen fra Moss og Asker lå poenget bak Moe & Co, ble alt slikt feid tilside i dagens fire seilaser. Og da Asker-trioen avsluttet dagen med en suveren seier i syvende og siste seilas, var det nærmest for en maktdemonstrasjon å regne. Moe, Laugerud Moe og Kristiansen var kort og god mesterskapets klart beste.

– Vi var nokså samstemte om bord om veivalg og disposisjoner, og hadde noen fine diskusjoner om dette, sa Martin Moe etter seilasen. Både han og Klau Kristiansen er jolletrenere i Asker Seilforening, og viste derfor i praksis at læren de gjerne prediker for sine elever, også stemmer i praksis.

– Det er det tredje mesterskapet jeg seiler i Andunge, og jeg begynner etter hvert å legge av meg «nykker» fra andre båttyper, sa Moe også, og da med tanke på at Andungen er en båt som krever spesiell styre- og manøverteknikk på grunn av den lange kjølen.

Leergård/Stiansen beholdt annenplassen sin, mens Pål T. og Thomas Christensen vant duellen om tredjeplassen mellom dem og Pål Støp og Valborg Stiansen.

Asker Seilforening fikk arrangert tilsammen syv fine seilaser under varierende vindforhold.

1. Martin Moe/Kyrre Laugerud Moe/Klaus Kristiansen, Asker

2. Trygve Leergård/Pål Stiansen, Moss/Asker.

3. Pål T. Christensen/Thomas Christensen, Asker.

4. Paul Støp/Valborg Stiansen, Nesodden/Asker.

5. Camilla Nore/Haakon Nore/Henrik Nore, Asker.

6. Lasse Naumann/Mari Børretzen/, Asker.

7. Morten Jensen/Martine Hoff Jensen/Mari K. Anker, Asker.

8. Jan KildahlAuroa Kildahl/Selma Kildahl, Asker/Røyken.

9. Torgeir Pedersen/Nina C. Fredriksen, Asker.

10. Eli Johanne Christensen/Gunhild Mogen Karlsson/Cathrine Foyn Evensen, Asker.