Svensk klassiker

Små båtenes tur i Tjörn Runt

Små båtenes tur i Tjörn Runt

Det var de små båtene som trakk det lengste strået i årets svenske klassiker Tjörn Runt. Regattaveteranen Kjell Norli, CB 365 Anne Marie, ble beste norske båt og deretter fulgte Wolfpack, Farr 40 med Grant Larsen ved roret.

Publisert Sist oppdatert

Det ble en Neptunkryssare, LYS 1.00, med Gøran Haglund ved roret som tok overall seieren i Tjörn Runt i år. Det var varierende forhold for de 425 båtene som fullførte og det ga store utfordringer for alle mannskapene. Selv om det var de små båtene som gjorde det skarpest i år, var det også en stor båt som satt sitt preg på regattaen.

REKORD. For Klabbe Nylöf og hans mannskap på den 60 fot store trimaranen HiQ ble det nemlig banerekord. De fosset rundt øya på 2 timer, 8 minutter og 47 sekunder. Det er bare et og et halvt minutt raskere enn den gamle rekorden, men like fullt en ny rekord.

Egil Norli i Anna Maria har vært med på Tjörn Runt en rekke ganger og hadde tatt turen ned også i år. Fredrikstad-seileren endte på 9. plass i klassen Kjølbåter 4, og 78. plass totalt. Wolfpack Racing Team med Grant Larsen, Sandefjord Seilforening, ved roret endte på 82. plass totalt og en pen 8. plass i klassen Kjølbåter 3.

FÅ NORSKE. Hans Christian Holst ble nummer seks i klassen for sportsbåter med sin 11MOD. Det var langt færre norske båter enn vanlig med i Tjörn Runt i år. Hele resultatlisten finner du her.