Røyken Hot Foot Jollemaraton

Utfordrende vindforhold for 42 joller

Utfordrende vindforhold for 42 joller

– Endelig klarte vi å få seilt hele banen i Røyken Hot Foot Jollemaraton, sier en fornøyd Arild Heldal i Røyken Seilforening. 42 båter stilte til start i utfordrende vindforhold.

Publisert Sist oppdatert

For med vestavind blir det varierende forhold med store trykkforskjeller i den ytre delen av Indre Oslofjord der Røyken Hot Foot foregår. Og det ga stor spredning i feltet, der de som holdt fokus best, vant.

– Ja, det var vanskelige forhold som skilte klinten fra hveten, sier Heldal. – Det var områder med nesten vindstille og områder med vind, så det ble noen omstarter her og der. Men de som vant, var de som fant best ut av forholdene.

De to banene var på henholdsvis 20 og 10 nautiske mil.

MORSOM DUELL. På den lange banen var det første årets over all-vinner, Anette Melsom Myhre fra Asker Seilforening i sin Europajolle og andre årets over all vinner, Gudtorm Heldal fra Larvik, som for anledningen seilte med barnebarnet Anders i sin Wayfarerjolle, som kjempet om seieren over all i år.

Og etter årets regatta, står det nå 2-1 i favør Anette Melsom Myhre, ettersom det var hun som tok seieren med 7 minutter på korrigert tid.

LYS-DISKUSJON. I Røyken Hot Foot Jollemaraton seiler jollene mot hverandre etter LYS-tall, og akkurat som for de store båtene, har diskusjonen om et LYS-tall er riktig eller ikke, forflyttet til jolleklassene.

– Det hersker vel en slags enighet om at LYS-tallet til Tokronen er i laveste laget, sier Heldal. Tokronen seiler på den korte banen sammen med Optimistene og har LYS-tall 0,91 mot Optimistens 0,79.

Det forringer dog ikke Lasse Blomquist og Magnus Bru fra arrangørforeningens over all-seier på den korte banen. De vant en hard duell med Pål Brudevoll, KNS med mannskap i en annen Tokrone.

Sindre Skrede fra Bærum ble beste Optimist-seiler.

Optimistjolle, Zoom8 og Tokronen var representert på den korte banen, mens Europajolle, Wayfarer, Snipe, Boss, Laser, 29er og Musto Skiff var å se på den lange banen.

Resultater finner du her.

LAGSEILAS KOMMET FOR Å BLI. Mens jollemaratonen foregikk på lørdag, lanserte Røyken Seilforening en nyhet på søndagen; lagseilas i Optimist.

– Vi hadde seks lag med fem båter på hvert lag, og gjennom 16 runder fikk de mange morsomme dueller. Vi gjorde dette litt for at Asker Seilforenings lag, som skal representere Norge i EM, skulle få matching, men dette ble så vellykket at vi nå vil innføre lagseilasen som et fast element dagen etter jollemaratonen, sier Heldal.

– Foruten å gi EM-laget matching, ble denne lagseilasen også en fin oppkjøring for seilerne før NM i lagseiling i september.

Og matching fikk Asker-laget, som slett ikke vant. Det gjorde derimot Bærums 1. lag som slo KNS i en spennende finale. Deretter fulgte et sammensatt lag fra Drøbaksund og Røyken. Først på 4. plass kom Askers EM-lag.