Prøve OL

Peer kan ta sølv

Peer kan ta sølv

Peer Moberg har pallen innen rekkevidde i Quindao etter han tok en 2. og en 10. plass. Ynglingen har muligheter til å komme seg opp på ensifret plassering i Prøve OL.

- Nå er det fem dager siden vi startet å seile her i Prøve OL. Fem seilaser er gjennomført så langt for Yngling, vi er dermed tre seilaser etter skjema. Vi trenger en seilas til før vi kan seile medaljeseilas 23. August, melder Lise Birgitte Fredriksen fra Ynglingen i Quingdao, Kina, og fortsetter:

NULL VIND. - I dag var det, som i går, vindstille i Qingdao. Utsettelsen kom opp på land for alle klasser fra morgenen av. 49er hadde et startforsøk etter noen timer, men ble sendt på land igjen. Klokken fire ble alle klasser sendt ut. På Ynglingbanen hadde vi da 4-5 knop med vind og strømmen var i ferd med å snu, så det var mulig å seile.

- Vi ble passive i starten, men kom ut i et greit spor som vi holdt ganske lenge, men møtte etter hvert slå. Vi fikk ta et par slag for å komme i fri vind, og hang etter ved første merke. Vi seilte greit resten av seilasen og plukket et par båter. Farten og høyden vår var mye bedre i dag i forhold til for to dager siden. Vi har gjort et par endringer på rigg setup som har hjulpet, men vi har fortsatt mer å hente. Godt å se vi lærer fort og vet hva vi må ta tak i videre, skriver Fredriksen.

MEDALJE. Sammen med Siren Sundby og Alexandra Koefoed ligger de på en 11. plass totalt så langt.

Peer Moberg seilte veldig bra på den 7. dagen i Kina. Han har nå poenglikhet med 3. Plassen og når medaljeseilasene starter onsdag så har Moberg mulighet til å komme på 2. eller 6. - eller et sted i mellom.