NM i Princess

Tett og jevnt i ujevne forhold

Tett og jevnt i ujevne forhold

Tette og jevne seilaser under delvis friske, men skiftende forhold – det må bli fasiten etter Princess-NM – der bare fire poeng skilte de fire første båtene.

Aller best og aller jevnest seilte trioen Kristian Krogholm (Færder), Anders Krogholm (Tønsberg) og Petter Høglund (Tønsberg) som kunne ikle seg Norges Seilforbunds NM-medaljer i gull etter syvende og siste seilas. Derved var fjorårets bronser omgjort til edleste valør i år, og grunnlaget la de i de to første seilasene – som de vant.

Deretter fulgte de øvrige tre som perler på en snor med ett poengs mellomrom; Alexander Andersen, Arne Ottestad og Hans Petter Lundgaard – alle Tønsberg; Reidar Sørensen (Tønsberg), Knut Kristiansen (Færder) og Arne Albec Halling (Færder og på 4. plass: Ulf Lundvall, Espen Aker og Bård Jacobsen – alle fra Tønsberg Seilforening.

– Det ble et spennende NM under svært skiftende forhold, heter det seg på Princessklubbens hjemmeside.

Det blåste 13 m/sek i kastene fra sydvest den første dagen, og da fikk de etter hvert tilårskomne Princess-båtene, som alle er bygd i tre – kjørt seg. Det var snakk om gisne bordganger som ga lekkasje, fokkestag som løsnet og en mast som falt ned.

Klassen klarte imidlertid å få 21 båter over startlinjen, slik at NM-status for 2008 er i boks.

Andre dag ble det i stedet for mange m/sek med vind, venting på nødvendig lufting og en helt annen utfordring: Sterk sydgående strøm, noe som blant annet førte til kaotiske starter. Under slike forhold var det Asbjørn Johansen (Tønsberg), Henning Haugen (Færder) og Ivar Aardahl (Tønsberg) som var best,  men en noe svakere innledning ga 5. plass sammenlagt.

På 6. plass kom fjorårets gullmedaljører; Steinar Wøien (Tønsberg), Niels Espeland (Tønsberg) og Roy Nilsen (Færder).

Tønsberg Seilforening var arrangør av mesterskapet.