VM i Formula Windsurfing

Nybakt verdensmester tilbake i trening

Nybakt verdensmester tilbake i trening

Anders Løken, KNS, ble verdensmester i Formula Windsurfing i helgen og er allerede tilbake i trening - og som trener for unge seilere i KNS og Drøbak. Neste mål er å hjelpe andre brettseilere gjøre det godt i helgens samling i Tønsberg.

I helgen ble Anders Løken verdensmester i Formula Master VM i Estland. Den rutinerte brettseileren hadde ikke gull i sikte da han reise østover, men et visst håp.

- Hvis jeg ble blant de ti beste tidlig i mesterskapet skulle jeg forøke å komme meg blant de fem beste, og hvis det gikk veien skulle jeg satse på pallen. Det gikk jo bra, sier Løken fornøyd tirsdag morgen.

KAMP. Men det var ingen enkel vei til gullet. De tre første dagene i Tallin var det helt vindstille og hetebølge. Når seilasene endelig kom i gang ble det et bikkjeslagsmål. Et bikkjeslagsmål som Løken til slutt vant med et halvt poeng. Han fikk blant annet redress for en seilas etter han måtte kaste seg i vannet for å unngå kollisjon med en som hadde forvillet seg ut på banen. Da ledet han feltet med 300 meter - før han kastet seg i vannet for å stanse.

Søndag ble den nybakte verdensmesteren tatt i mot av brettseilere og andre seilere fra KNS da han ankom Gardermoen. Mandag var det tilbake til trening på Ulabrand på Bygdøy.

OPPOVER. Løken har vist en imponerende formkurve i år: Først gull i NM, så gull i Nordisk og nå gull i VM.

- Grunnen til at jeg har klart å gjøre det så bra er summen av all støtten jeg har fått fra KNS, medseilere og sponsoren min ZPA Sport, sier Løken til SEILmagasinet.

TRENER. Til helgen er det regatta i Tønsberg og da er Løken på plass som trener.

- Det neste nå er å gjøre en kjempegod trenerjobb for brettseilerne i KNS og Drøbak i Tønsberg. Deretter skal jeg forsøke å vinne Norgescup. Der ligger jeg for øyeblikket som nummer to etter Kristian Olsen fra Tromsø, sier Anders Løken.