Hollænderseilasen

Flere kvinner etterlyses

Flere kvinner etterlyses

Påmeldingsfristen for Hollænderseilasen løper ut fredag 24. august, ognå etterlyser arrangøren KNS flere kvinner til den rene jenteklassen.

Publisert Sist oppdatert

En av nyhetene i årets Hollænderseilas er en ren jenteklasse, men så langt har ikke dette fenget: Kun én båt er foreløpig påmeldt.

– Nå håper vi på flere – mange flere, sier Geir Frostrud i KNS til SEILmagasinet.

– Med bare en båt blir det jo ikke noen klasse, men jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være flere som vil være med, sier han.

Kanskje er tilbudet for lite kjent – eller for nytt? Uansett er det en mulighet til å melde seg på fortsatt – frem til og med 24. august.

SHORTHANDED-INTERESSE. En annen gruppe som har kjent sin besøkelsestid litt bedre, er shorthanded-seilerne. Til nå er det påmeldt 14 lag, men innen miljøet er det et håp om at de skal ende oppmed rundt 25 båter på startlinjen.

Hittil er det totalt påmeldt 209 båter, men innen fristens utløp håper Frostrud at de skal ha passert 250.

Regattaen har en mottagelse for samtlige deltagere i samarbeid med den nederlandske ambassaden i Son om fredagen 31. august – kvelden før dagen.

– Her blir det konkurranser med flotte premier, lover Frostrud, som også kan fortelle at de har inngått en sponsoravtale med Henri-Lloyd, noe som vil materialisere seg for seilerne når premiebordet etter endt seilas presenteres.

– Seilerne vil også kunne nyte godt av ekstra gode tilbud fra sponsoren, skyter Frostrud inn. 

Han forteller også at det vil være mulig å få vasket undervannsskroget i forkant av regattaen i Son.