Søk i arkivet

Öppet VarvHøstens første nyhetsslipp på Orust i Sverige

Er tålmodigheten slutt når det gjelder å vente på hva høsten har å by på av nye seilbåter, vel, da er øya Orust i Sverige stedet den kommende weekenden. I morgen åpner høstens første, flytende båtutstilling i morgen; Öppet Varv.

Denne høsten er det særdeles mange nyheter, og avdukningen av en del av dem finner sted på den svenske båtbyggerøya. Og mens båtprodusentenes fokus hva angår nye modeller lenge har vært rettet mot segmentet ± 40 fot, vil det i høst bli en real fornyelse av utvalget av modeller mellom 30 og 35 fot.

På Orust vil du kunne se en del av nyhetene i denne størrelsen, og mest aktuelle – for folk flest – vil trolig Bavaria 31 Cruiser og Hanse 320 være. De to tyske produsentene ser ut til å ha kommet franskmennene i forkjøpet i dette segmentet, for det er tynt med nye franske «folkebåter» i denne størrelsen. Sterkeste konkurrent til de to nykommerne er kanskje Delphia 33, som kom i fjor.

Går man et lite hakk opp, byr Orust-utstillingen på Dehler 34 og Najad 355, begge verdensnyheter, om enn ikke i det laveste prissegmentet. Også nye X-34 kan telles med i dette åndedraget, men den vil først bli å se på Kadettangen i Bærum i begynnelsen av september.

Bavaria byr for øvrig også på en 34 fots nyhet; Bavaria 34 Cruiser. Den kan du se på Henån på Orust sammen med de øvrige Bavaria- og Najad-modellene. Hovedtyngden av seilbåtene ligger ved bryggene i Hallberg Rassys anlegg på Ellös.

Sweden Yachts byr på utstillingens største nyhet – bokstavelig talt. Sweden Yachts 54 vises for første gang, mens vertsskapet Hallberg Rassy, som etter mange år med nye modeller, nå har senket takten noe, og «kun» byr på en oppgradert versjon av Hallberg Rassy 43 – med tilleggsbetegnelsen MkII.

Utstillingen åpner fredag kl 1000 og varer til søndag kl 1800. Åpningstiden er kl 10-18 alle dagene.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen