VM i Farr 40 København

Skader ødela i København

Skader ødela i København

Både Eivind Astrup og Wolfpack Racing Team fikk skrogskader under pre-worlds i København. Norwegian Steam endte som beste norske båt på en 21. plass. Barking Mad (USA) vant.

Eivind Astrup og Norwegian Steam åpnet pre-worlds i København på verste tenkelige møte. Da de rundet toppmerket i den første seilasen fikk de en italiener tredd inn i siden. Det førte til hull midtskips og rett i brygga for det norske laget.

LOKALE FORHOLD. Heldigvis fikk de redress for de to seilasene de måtte stå over, men de kom aldri skikkelig tilbake.

 - I dag var det store skift og trykk forskjeller. Det er også mye strøm på tvers av banen. Vi hadde litt flaks i siste og seilte bra. Var topp fire helt til siste lensen, da mistet vi et skift og ramlet ned til 11, forteller Lasse Berthelsen på Norwegian Steam.

LANGT NEDE. Wolfpack Racing Team måtte dra med seg en diskvalifikasjon og i det siste løpet ble de påkjørt bakfra. Dermed måtte de trekke seg for å reparere skadene. De endte på 30. plass med 8. plass som beste enkeltresultat.

Sverre Valeur og Team Bergen kom på 32. plass, mens Happy Happy og Per Arne Nilsen kom på 34. plass av de 35 båtene som var med.

Verdensmesterskapet starter 29. august.