Kvinnene uteble, men

Over 300 Hollænder-båter

Over 300 Hollænder-båter

Egen kvinneklasse i Hollænderseilasen ble ingen suksess. Kun en ren damebåt er påmeldt. Men med over 300 båter på deltagerlisten for øvrig, bekrefter Hollænderseilasen sin status som en av Norges største regattaer.

302 båter troner i øyeblikket på Hollænderseilasens deltagerliste, og det bekrefter seilasens store popularitet. Å skape en egen dameklasse var et forsøk som imidlertid ikke slo an; Hollænder’n vil fortsatt være guttas race tydeligvis.

SMÅ OG STORE.  Årets Hollænderseilas teller både små og store båter, og det blir garantert stor spredning i feltet.

Blant dem som vil ligge først og komme først i mål, vil for eksempel Ole Christian Vordahls SeaCart 30R timaran være – i konkurranse med to TRT 1200 katamaraner.

Av båter med ett skrog som vil toppe feltet, vil FRAM XV være. Båten seiles for anledningen av Einar W. Sissener og Peer Moberg, nyss hjemkommet fra Kina med bronse fra prøve-OL i Finnjolle i lomma. De har ingen reelle trusler hva angår «line honour», om da ikke feltets største båt, Per Braathens 73 fots Baltic får forhold der den kan utnytte hele vannlinjelengden til fulle.

24 SHORTHANDED-LAG. Hollænderseilasen har for første gang sin egen shorthanded-klasse, og i den er det påmeldt 24 lag med mange kjente navn fra Watski Skagerrak TwoStar og Simrad OneStar.

På deltagerlisten er det også 15 skøyter og fire klassiske treseilere.