Hvem blir det?

Norsk Volvo Ocean Race-seiler utpekes i morgen

Norsk Volvo Ocean Race-seiler utpekes i morgen

Ericsson Racing Team har de siste dagene sendt ut signaler om at det vil bli minst en norsk seiler om bord i den ene av de to båtene laget vil stille i Volvo Ocean Race. Hvem det blir, vil bli offentliggjort på onsdag. I mellomtiden spekuleres det.

Publisert Sist oppdatert

Det er flere norske seilere som kan være aktuelle for det svenske laget, som satser massivt på det kommende racet med to båter. Den ene skal seile med et internasjonalt mannskap, den andre med et skandinavisk.

Nylig trakk John Kostecki seg – av private grunner – som skipper på den internasjonale båten, og i den forbindelse kan det da være aktuelt at det blir Knut Frostad, som den meget erfarne VOR-seileren han er, skal overta den rollen?

Det er en spekulasjon.

En annen omhandler Norges andre VOR-veteran; Espen Guttormsen. Han er imidlertid sportssjef i Norges Seilforbund, der hans primære hovedoppgave det neste året er å gjøre et norsk OL-lag mest mulig slagkraftig. OL avsluttes rett før VOR-starten, og spørsmålet er om dette lar seg kombinere, eller om Espen, om det er ham, har måttet velge bort OL.

En tredje spekulasjon går på om Christian Løken, som var shore crew og reserve-mannskap for Team Ericsson under forrige VOR, vil rykke opp som mannskap denne gangen.

Seilmaker og seiler Thomas Nilsson er blitt observert om bord i Ericssons treningsbåt denne sommeren, blant annet i Gotland Runt. Er det han som vil bli utpekt i morgen?

Knut Frostad, Espen Guttormsen og Christian Løken seilte sammen om bord i trimaranen ACADEMY i 2005 og 2006, og kikker man om bord på det øvrige mannskapet der, kan for eksempel også navigatør og værruter-spesialist Aksel Magdahl være en kandidat for Volvo Ocean Race.

Eller Frank Kirkeland. Men han er i likhet med Guttormsen engasjert av Norges Seilforbund som trener, og har et OL-oppdrag foran seg.

Også Frode Bovim seilte om bord på ACADEMY, men han satser nå på OL sammen med Christopher Gundersen i 49er og vil vel neppe av bryte det prosjektet.

Eller kan det være andre? Etter det SEILmagasinet vet har en god håndfull nordmenn – blant tilsammen flere hundre seilere – meldt seg for prøveseiling for det svenske teamet.

I morgen får vi svaret på hvilken norsk seiler som får en plass.