Farr 40 VM

Dårlig start i København

Dårlig start i København

De fire norske båtene i Farr 40 VM i København hadde ingen enkel start på mesterskapet. Alle ligger godt nede på listen, med Eivind Astrup så vidt foran Wolfpack Racing Team.

Det ble ingen drømmeåpning for de fire norske Farr 40 båtene i København på onsdag. Det var veldig skiftende forhold på regattabanen og det ble stor spredning på resultatene i de tre racene. I følge de erfarne Farr 40 seilerne blir dette sannsynligvis et verdensmesterskap hvor det blir mange poeng - i betydning at forholdene er så vanskelige at de fleste kommer til å seile seg bort til tider.

Normalt sett så er du på pallen hvis du holder deg blant de 7-8 beste i hvert Farr 40 race, men det skjer neppe denne gangen. Onsdag var det Antonio Sodo Migliori og Massimo Mezzaroma's Nerone (ITA) som seilte mest konsisten med 3-6-1 og som leder med et poeng på Vincenzo Onoratos Mascalzone Latino (ITA).

Det var Wolfpack Racing Team med blant annet Grant Larsen, Thomas Nilsson og Knut T. Sollid som leverte det beste enkeltresultatet av de norske båtene. De seilte inn til en 11. plass i det andre løpet, men Eivind Astrup seilte sammenlagt litt bedre. Norwegian Steam ligger på 27. plass - et poeng foran Wolfpack med Peter Rudbäck på roret.

Sverre Valeur og Team Bergen ligger på 33. plass, mens Per Arne Nilsen og hans Happy Happy ligger på sisteplass av de 36 båtene.