Farr 40 VM i København

Kronprinsen vant siste

De norske seilerne fikk aldri helt grepet på Farr 40 feltet i København, men det kommer flere sjanser. Den danske kronprinsen vant det siste racet og hans videre engasjement i klassen kan sørge for nye Farr 40 regattaer i Norden neste år.

Publisert

Det ble til slutt italienske Mascalzone Latino som vant verdensmesterskapet i Farr 40. De vant med 35 poeng over Ernesto Bertarelli og hans Alinghi. Det er andre gang i klassens historie at tittelen blir vunnet av samme båt to ganger. Jim Richardson i Barking Mad har også to verdensmesterskapseire på samvittigheten.

DRØM. - Dette er en drøm, og den neste drømmen er å gjenta dette i Americas Cup, sa skipper Vincenzo Onorato etter seieren.

Siden han klarte å slå Americas Cup vinneren i København så inspirerer det kanskje til ekstra innsats på Americas Cup prosjektet hans.

Den danske kronprinsen avsluttet mesterskapet med en seier som løftet ham fra en 18. plass sammenlagt til en meget pen 8. plass totalt. Han ble dermed den beste nordiske båten, og det er håp om at det nordiske Farr 40 miljøet kan vokse med hans engasjement.

NORDEN. Neste år blir det EM i Tyskland. Det er også mulighet for at det blir Farr 40 regattaer i Norden i den anledning. Det var i alt ti nordiske Farr 40 lag på plass i København.

Eivind Astrup og hans Norwegian Steam ble det beste norske laget med en 14. plass.