Volvo Ocean Race 2008-09

Magdahl seiler sørover

Magdahl seiler sørover

Tirsdag la Aksel Magdahl ut på sin første langtur med Ericsson Racing Team. Da kastet VO70en loss fra Stockholm med kurs for treningsbasen på Lanzarote.

Publisert

- Vi regner med at bruke ni døgn på turen ned. Vi seiler direkte, sier Aksel Magdahl, navigatør på den nordiske båten til Ericsson Racing Team i Volvo Ocean Race.

DELT MANNSKAP. Det er Brad Jackson, mannskap fra den internasjonale båten, som er skipper på delivery turen. Med om bord er også Anders Lewander, skipper på den nordiske båten, flere seilere fra det internasjonale laget, samt en del nordiske seilere som skal testes ut.

- Dette blir vår første langdistanse treningstur. Vi har med fem nordiske seilere som i løpet av turen må overbevise oss om at de er de rette personene for Ericsson Racing Team, sier Lewander.

NYE FARGER. Båten de seiler er den tidligere ABN AMRO ONE som har blitt oppgradert til å passe inn i den nye VO70 regelen, samt dekorert i ERTs farger.

Treningsbasen til tobåtprosjektet blir på Lanzarote. Der vil de i løpet av vinteren få mye verdifull trening i forhold som er realistiske i forhold til det de vil møte under Volvo Ocean Race 2008-09.