Yngling-jentene mot OL 2008

Kina vs Norge i Oslofjorden

Kina vs Norge i Oslofjorden

I ettermiddag trente de norske Yngling-jentene, Alexandra Koefoed, Lise Birgitte Fredriksen og Siren Sundby mot kinesiske motstandere. Det var første gangen Siren Sundby var i en Yngling – i Norge vel å merke!

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med den offisielle Kina-uken i Oslo er et kinesisk Yngling-lag på besøk for å trene med deres norske motstandere. Kinauken er en vennskapsnasjonsuke med flere offisielle besøk fra Kina og det var også interesse for å skape kontakter på idrettsarenaen.

– Vi ble spurt om dette og det er alltid bra å få trene mot andre, spesielt en båt som slo oss solid under prøve-OL i Quingdao. Der ble de fem, sier sportssjef i Norges Seilforbund, Espen Guttormsen til SEILmagasinet under treningen i dag.

Guttormsen var vikarierende trener for Ynglingene utenfor Sjøfartsmuseet i dag. Yngling-lagets trener, Thomas Guttormsen, er på Garda og følger opp Star-laget Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen under EM i Star.

– Kineserne er veldig gode på lite vind. De har lenge hatt fokus på lite vind i og med at det er nettopp slike forhold som vil møte oss i Kina, fortsetter Guttormsen.

Det norske Yngling-laget har en lang vei å gå før de er på startlinjen i Kina neste år. Men treningen er i gang og forholdene ligger til rette.

– Vi er der vi regnet med de skulle være. Båten har litt dårligere fart i enkelte forhold. Det handler om trim og timer i båt, men nå blir det stort sett seiling hver dag frem mot OL, fortsetter sportssjefen.

– Laget blir i Norge stort sett ut oktober, med untak av to uker i Tyskland i slutten av september. Deretter blir det Nord-Spania eller Grand Canaria, etter det blir det trening i Miami i vinter, avslutter Guttormsen.