Klart for årest siste seilas i SEILmagasinets Shorthanded Ranking

Hard fight ut mot storhavet

Hard fight ut mot storhavet

Det er meldt lett vind og fint vær når sesongens siste shorthanded-regatta skytes i gang i morgen 7. september fra Tromsø. Åtte båter stiller til start i den 90 nautiske mil lange utfordringen ut mot storhavet – som er verdens nordligste shorthanded-regatta.

Publisert Sist oppdatert

Om bord i to av de åtte båtene er to av landets mest profilerte shorthandedseilere; den suverene rankinglederen Eilert Kamfjord fra Tønsberg og Karl Otto Book fra Åsgårdstrand. . Eilert Kamfjord skal seile med Tromsø-båten URÆD, hvor skipper er Sverre Benjaminsen, mens Karl Otto Book har Svein Morten Sørensen som makker.

– For Karl Otto Book er kun seier godt nok, da det i så fall vil bringe han opp på 3. plass i SEILmagasinets Shorthanded Ranking. Det ligger med andre ord an til en real «fight» ut mot storhavet, skriver arrangørforeningen Tromsø i en pressemelding.

TØFF UTFORDRING. Regattaen starter ved Hekkingen fyr fredag 7. september kl. 1200. Maksimaltid, for målgang, er satt til kl 2000 lørdag 8. september. Runding halvveis foregår rett utenfor Andenes havn.

– Hekkingen– Andenes 2007 blir en tøff utfordring for deltagerne. Cirka 90 nautiske mil i luftlinje skal tilbakelegges i nydelige, men også værharde, områder. Seilerne vil måtte navigere i mørke og ta hensyn til bølgene fra storhavet, heter det i pressemeldingen.

Av de åtte båtene er to fra Bodø Seilforening, en fra Senja Seilforening, en fra Harstad Seilforening og fire båter fra Tromsø Seilforening.

FLERE TIL NESTE ÅR? – En større deltagelse var både forventet og ønsket, men arrangementet er i sin spede begynnelse og vi tror på en dobling allerede neste år – minst, lyder det fra arrangørforeningen.

Hekkingen–Andenes er siste tellende regatta i SEILmagasinets Shorthanded Ranking i år, og som rankingen startet i Nord-Norge med regattaen Corponor 2007 i våres, avsluttes den med Hekkingen–Andenes i Tromsø.

Alle båtene blir utstyrt med tracking og kan følges på www.tromsoseil.no