Class 40 forsinket

Utsettelser ødela tomannsdrøm

Utsettelser ødela tomannsdrøm

Class 40 prosjektet til Rune Aasberg og Tom Thoresen har fått seg en liten knekk. Verftet klarer ikke å levere båten i tide, og dermed rekker ikke de to å seile Transat Jaques Vabre i november.

Publisert

- Båten vår er forsinket. Det siste jeg har hørt er at de skal begynne å bygge vår denne uken, sier Rune Aasberg til SEILmagasinet.

UTSETTELSER. Egentlig skulle Express 40en fra det engelske verftet levere båten i juni i år. Men slik gikk det ikke, og verftet jobber fortsatt med å få den aller første båten på vannet. Opprinnelig skulle Aasberg og Thoresen ha båt nummer fem fra verftet, men på grunn av forsinkelsene så trakk kjøperen av nummer fire seg.

Han skulle nemlig også seile Transat Jaques Vabre og gikk for en annen design for å rekke kvalifiseringen og starten 3. november.

Express 40 er designet av Owen Clark Design.

HÅPET. Aasberg og Thoresen holdt imidlertid på sin bestilling og håpet i det lengste at ting skulle falle på plass. Slik gikk det ikke, og denne uken så må Aasberg melde seg av den tranatlantiske regattaen.

Det kommer til å stille hele 30 Class 40er på den 4340 nautisk mil lange regattaen mellom Le Havre og Salvador de Bahai i november.

SATSER. Men de to nordmennene har ikke gitt opp. Målet om Route du Rhum i 2010 står fortsatt, og det skal bli mye seiling fremover.

- Vi skal trene så mye som mulig her hjemme i vinter og så regner jeg med at det blir en hårete internasjonal regatta neste år, sier Aasberg.