EM i Star

Litt mer LodeStar flyt

Litt mer LodeStar flyt

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen fikk en tung start på Europamesterskapet i Star på Gardasjøen mandag. De seilte seg inn til en skuffende 46. plass, men tirsdag morgen stemte det langt bedre. Men det er fortsatt litt igjen. Rundt 15 master knakk i første race tirsdag.

Publisert

Mandagens første og eneste race på Gardasjøen ble en evig nedtur for Team LodeStar. De seilte seg inn til en 46. plass etter at de gikk for feil hjørne. På Gardasjøen er det ofte de med lokalkunnskap som gjør det bra for forholdene er så spesielle.

- Vi mangler helt klart lokalkunnskap om vindforholdene, men tirsdag gikk det mye bedre. Gutta bommet på et 30 graders skift på første kryssen, men kom seg med igjen. De seilte fort på både kryss og lens. Det var friske forhold med 20-24 knops nordavind da første racet startet tirsdag morgen. Minst 15 master knakk, forteller Thomas Guttormsen, trener i Norges Seilforbund og på plass i Team LodeStar.

Det er 92 båter med i årets Star EM og alle er ikke på samme nivå. Det var bakerst i klassen at de aller fleste mastene gikk i vannet med et smell.

Men det gikk hardt for seg foran i feltet også. Petter Mørland Pedersen fikk bommen til en konkurrent så hardt i hodet at han måtte ta av seg lua for å sjekke om alt fortsatt var like helt. Det var det...

- En 19. plass i det første løpet i dag er ikke galt, og vi vet hvor vi mistet 12-15 plasser. Nå venter vi på dagens andre race, sier Guttormsen.