NM i IMS 2007

Heftig start på IMS-NM

Heftig start på IMS-NM

Et nøkkelord for årets NM-start i IMS er seilmakermat. Med vind til tider over 30 knop fikk litt av hvert utstyr prøvd seg – og dermed ble det kveldsarbeid for noen.

Publisert Sist oppdatert

– Rett og slett heftig. Den som ikke slet i dag var enten chicken eller fantastisk dyktige, sier Erik Kristiansen fra Team Xtreme til SEILmagasinet.

– Vi ødla dessverre, eller oppdaget at D3 hadde ramlet ned, under første seilas slik at vi måtte komme oss inn og fikse, men vi rakk andre seilas med et skrik, fortsetter Kristiansen.

– Det er har vært en heftig dag, avslutter en engasjert Kristiansen.

Det er flere båter som har ødelagt utstyr. En av de er LEXINGTON, Thomas Føyen og espen Claesons X-41 One Design. Føyen er ikke om bord, men det er seilmaker Christen With:

 

– Ja, slike forhold blir det seilmakermat av, sier Christen With på telefon med SEILmagasinet. Samtidig som han tejper en spinnaker-

– Det har egentilig vært relativt stabile forhold, men det har skiftet mellom 15 til 30 knop. Vi fikk en kraftig broach og dermed var det gjort.

– Men det har vært utrolig morsom seiling i dag, avslutter With som måtte bytte ut forfriskninger med sine gode seilmakerkunster.