Militært EM i seiling

Norske europamestre før siste seilas

Allerede før morgendagens siste seilas, er det i kveld klart at det norske militære landslaget i seiling vil bli årets europamestre. Mesterskapet går i Polen og 10 nasjoner deltar.

Mesterskapet foregår som en slags lagseilas der Norge deltar med lag i to båter, men vinner det ene laget, vinner også det andre.

Og etter dagens seilaser ble det klart at ingen nå kan vippe Pål Bratbak, Petter Aursnes og Anders Johansen av pinnen. De drar derved med seg også Norges andre lag med opp på pallens øverste trinn; Arild Heldal, Karl Fredrik Røøk og Anders Puck.

Mesterskapet foregår i Wegozeno i Polen – på en innsjø som er mer kjent for store mesterskap i isseiling enn i vanlig seiling. Båtene de seiler er en lokal, polsk klasse.

Norge har gode tradisjoner i militær seiling, og i historiens 10 mesterskap, har Norge tatt medalje i ni av dem. Det var kun i 2004 da de norske seilerne havnet på 4. plass. I 2003 ble det også gull.

– Det er mange gode seilere med, og du vil gjenkjenne navn med både OL-, VM- og EM-medaljer som er med, forteller Arild Heldal til SEILmagasinet. Han forteller at trioen Bratbak/Aursnes/Johansen har seilt imponerende, mens hans eget lag har vært noe mer beskjedent med en ca. 12. plass av i alt 21 båter.

I morgen avsluttes mesterskapet med langdistanse-seiling.

– Og da kan vi få nok en norsk tittel, tror Heldal.