Transat 6.50

Maksantall i MiniTransat

Maksantall i MiniTransat

Det er en prestasjon bare det å komme til startlinjen i Transat 6.50 Charente-Maritime/Bahia. Nå har imidlertid regattakomiteen sluppet inn ytterligere noen soloseilere slik at det blir hele 89 21 fotere som starter på søndag.

Publisert

Transat 6.50 (tidligere MiniTransat) er en av de desidert hardeste regattaene. Båtene er på 21 fot og ikke akkurat skapt for komfort og velbehag i en høststorm i Biscaya.

LITE SØVN. Forhåpentligvis får ikke de 89 soloseilerne akkurat det, og når de massive genakerene kommer frem etter et par dager med seiling så blir det langt mer behagelig. Men med det ekstremt kompetitive feltet som Transat 6.50 i løpet av årene har opparbeidet seg til å bli, blir det likevel ikke så mye hvile. Gjennomsnitt med søvn for de ti beste ligger på 2-3 timer i døgnet.

Det er fullt trykk hele veien ned til Funchal på Madeira og deretter over til Salvador de Bahia i Brasil. Det er sammenlagt 4200 nautiske mil med hardcore solo racing i ekstreme båter.

FLERE. I år har regattakomiteen utrolig nok øket antall deltakere fra de vanlige 75 båtene til nå 89 stykker. Ventelistene er lange i dette racet. En grunn til at det er litt flere enn vanlig med i år er kanskje at regattaen fyller 30 år i år.

Denne gangen er det i år er det seilere fra Slovenia, USA, Polen, Australia, England, Spania, Italia, Sveits, Belgia, Frankrike, Nederland, Portugal, Tyskland, Finland, Tsjekkia og Kroatia med i racet. Det er også første gang de franske arrangørene har laget en engelsk utgave av hjemmesiden.

Klare favoritter er Alex Pella, Spania som ble tre i 2003 og to i 2005 og Peter Lauyressens, Belgia som vant serie klassen i 2005.