Veien til OL

Ynglingene på vei til EM

Ynglingene på vei til EM

Søndag reiser Siren Sundby, Alexandra Koefoed og Lise Birgitte Fredriksen til EM i Yngling. Det har lagt bak seg litt hjemlig trening fra det fjerne Østen.

Publisert Sist oppdatert

Her er jentenes siste nyhetsbrev:

Kinesisk kulturfestival i Oslo er nettopp avsluttet. I forbindelse med dette arrangementet har vi hatt besøk av det ene kinesiske ynglinglaget. Siden vi var vertinner for våre kinesiske venninner, ble det lagt mye vekt på sportslige aktiviteter. Vi er ikke bortskjemte med treningspartnere i Norge, så vi utnyttet sjansen.

SUPER TRENING. To dager med Dronningen som base fikk vi super trening med match seiling, kortbaner og starttrening. Flagg var skaffet for anledningen, så turister og andre på Bygdøy kunne se to ynglinger med norsk og kinesisk flagg på vannet. En dag seilte vi to First 40.7, også her en kinesisk og norsk båt, en uhøytidelig, men svært alvorlig landskamp!

Ynglingjentene sørget for regattamodus i båtene, mens gjestene jobbet. En flott dag på fjorden med 2-1 seier til Norge.

MEDALJEPLUKKERE. Vi har også brukt tiden hjemme etter Prøve OL til å lære av de beste. Alexandra ble norgesmester i Drake sammen med Peder Lunde og Jeanette Lunder.

Hermann Horn-Johannessen og Espen Stokkeland har stilt opp som sparringspartnere i starttrening og match. Båthåndtering og match erfaring vil bli et viktig kort å ha den gangen vi går inn i ett medaljerace med få poeng til en eller flere konkurrenter.

DREPENDE TEKNIKK. Det har blitt noen dager på vannet alene med teknikktrening også. Vi blir stadig bedre, men det kan fortsatt bli en smule hektisk om bord. Denne gangen gikk det hardt utover midtgasten, da drillpiken på fordekket hadde en krangel med spinnakerbommen.

Bommen endte med stor fart rett inn i halsen og strupehodet på midtgasten. Litt må man jo regne med!

FYSIKK. Etter EM starer vi mengdetreningsperioden for alvor. Fysisk styrketest er gjennomført på Toppidrettssenteret og utgangspunktet for individuelle fysiske treningsprogrammer er klart.

Kjenner vi vår styrketreningsguru Mathias rett, vil det ikke mangle på morsomme og harde treningsprogram tilrettelagt våre arbeidskrav i Ynglingen.

Nå setter vi kursen mot Warnemünde og EM.

FØLG YNGLING-JENTENE I SEILMAGASINET. De tre norske Yngling-jentene har et ambisiøst mål om medalje i OL i Bejiing. Hvordan de forbereder seg, hva de trener på, hvilke erfaringer de gjør og hvordan veien frem til OL blir, kan du lese om i SEILmagasinet.

I hver utgave vil de med egne ord fortelle om medgang og motgang, og de starter i neste utgave, som er i handelen 14. oktober.