Større seil

Eget spilehull i genuaen

Eget spilehull i genuaen

Elvström Sobstad har trukket genua design et steg videre i Swan 45 klassen. De har gitt rom for sprederne og dermed klart å trekke genuaen enda lengre akterover.

Publisert

Det er vinneren av den kompetitive Swan 45 klassen under årets Cowes Week som stilte opp med nydesigned genua tidligere i august.

MÅNE. I akterkant var det kuttet en halvmåne slik at tuppen på sprederne kunne få plass, og det gjorde at seilet ble bredere. Espen Kamperhaug i Elvström Sobstad Norge sier at slike seil godt kan dukke opp på norske LYS-båter. Seilet får 6 prosent større areal med den nye løsningen.

- Med mindre en båt har klasseregler som sier noe annet, er det ingenting i veien for å lage slike seil til LYS. Det er dog visse begrensninger på breddemål som må overholdes, sier Espen Kamperhaug, daglig leder på Elvström Sobstad Norge.

FORNØYD. En av utfordringene med dette designet var å få akterliklinen til å fungere optimalt, men det ser det ut til at loftet klarte. Eieren av båten og seilene var i hvertfall veldig fornøyd.

- Med de nye forseilene hadde vi bedre fart og høyde i lite til mediumvind. Vi hadde også bedre akselerasjon i starten og ut av slagene, sier Glyn Williams, eier av Wolf in Sheep's Clothing