EM i Yngling

Ynglingene tar nye grep

Ynglingene tar nye grep

Siren Sundby, Alexandra Koefoed og Lise Birgitte Fredriksen har finslipt formen i Warnemunder denne uken. En vesentlig del av EM-forberedelsene har vært å visualisere en tenkt seilas hele veien fra start til mål.

Publisert

- Jentene har satt i gang en større prosess med å gå gjennom en generell seilas en halv time før start til målgang. De har tatt for seg vært steg og bevegelse, hva de skal tenke på og hva de skal se etter i hver manøver hele veien gjennom, forteller Thomas Guttormsen, trener for Norges Seilforbund og på plass i Warnemundersammen med de tre jentene.

LAPPER. Laget har fylt en haug med fargerike Post-it lapper med hva de skal gjøre og klistret det opp på veggen i leiligheten. Målet er en bevisstgjøring av alt som skjer om bord under en regatta.

- Allerede i første seilas i går merket vi at det var bedre kommunikasjon og at de var mer fokusert, forteller Guttormsen til SEILmagasinet.

TRENING. De tre seilerne og Guttormsen har trent hele uken i farvannet utenfor EM-byen. Dagene har gått med til fartstrening mot konkurrenter, finjustering av teknikk og en regatta på slutten av dagen hvor stort sett alle som har vært på plass i Warnemunderhar deltatt. Guttormsen er veldig fornøyd med utviklingen så langt.

- Det er mange av de beste lagene som er på plass her nede, men jeg håper at vi er gode nok til å komme blant de seks beste, sier han.

Feltet blir på rundt 15 båter og det er samme størrelse som et OL-felt. Det gir ekstra trening for Ynglingene. Europamesterskapet starter til lørdag.