Laser

Ruth seiler blant de beste

Ruth seiler blant de beste

Kristian Ruth seiler sitt livs løp i Weymouth denne helgen. Søndag er det siste race i Skandia Sail for Gold regatta og til tross for to DNF ligger Ruth på en 9. plass.

Publisert Sist oppdatert

Knekt mast, ødelagt storseil og likevel ligger Kristian Ruth på en 9. plass i Laser feltet i Skandia Sail for Gold regatta i Weymouth.

SMILER. - Det er klart at jeg blir i godt humør og smiler når jeg ligger så bra an. Jeg har aldri seilt så bra, forteller Kristian Ruth på telefon fra Weymouth søndag morgen.

Han gjør seg nå klar for regattaens siste medaljeseilas. Det blåser 14-15 knop søndag morgen og Ruth regner med at det skal øke til 25 før start.

- Det er en ren bonus å få være med i medaljeseilasen når jeg har to DNF (did not finish). I det ene racet knakk jeg masten og i det andre racet ødela jeg seilet. Det var ikke langt til mål og jeg lå som 3 og 10 i de to regattaene. Hvis alt hadde gått min vei hadde jeg ligget blant de tre beste, minst, sier Ruth.

OL KLAR. Det er britiske Nick Thompson som leder foran Paul Goodison. Goodison er nylig tatt ut til det britiske OL laget i Laser klassen.

Stian Tuv ligger på en 16. plass i samme klasse, men han har vært oppe og snust på ledelsen i et race der han endte som 4. båt i mål.

Jannicke Stålstrøm ligger på en pen 6. plass i RS:X brett klassen. Hun har holdt seg rundt 4. og 6. plass i seilasene, men et par avstikkere et par hakk lenger ned på listen har holdt henne på sammenlagt 6.