TP52 VM

Kongen knakk roret

Kongen knakk roret

Det var ikke spesielt merkelig at det gikk dårlig for kong Harald og hans Fram under tirsdagens siste TP52-seilas på Sardinia. Under en kraftig broach knakk Fram XVI roret. Nå håper det norske laget på å få på plass et nytt ror innen fredagens seilas.

Publisert Sist oppdatert

Det var under en slør på siste seilas tirsdag at roret knakk. Det blåste rundt 20 knop og Fram XVI lå mellom 15 og 17 knop på ganske krappe vinkler da det plutselig sa pang og båten gikk ut i en broach.

KONGEN TIL RORS. - Jeg hørte det smalt og trodde at et eller annet hadde røket. Vi fikk imidlertid båten på beina igjen, men da vi også broachet på kryss viste vi at det var noe helt galt, forteller Kjell Arne Myrann på Fram XVI.

Onsdag morgen fikk de løftet båten på land og kunne konstatere at en meter av roret var borte. Det er mange teorier på hva som kan ha skjedd, men ingen vet noe sikkert.

Heldigvis for Fram-laget ble det ingen seilaser for noen i dag siden det blåste 50 knop i kastene. Det er meldt mye vind i morgen, og hvis Fram har litt ekstra flaks blir alle båtene holdt i bryggene da også. Nå gjelder det nemlig å få på plass et nytt ror.

NYTT ROR. Mannskapet har nemlig klart å spore opp et ror i Palma som de regner med å ha på brygga på Sardinna fredag klokken 07.30. Starten på regattaen går 12.00.

- Men det er selvfølgelig veldig mye som skal klaffe for at det roret skal passe med en gang, sier Myrann.