Kommunal seilstøtte

Norgesmesterskap Drake 2007 NM

Oslo kommune støtter opp om Drake-EM

I Oslo Byråds forslag til budsjett for 2008 finner man en hyggelig post for Drake-seilerne. 750 000 kroner er foreslått til europamesterskapet i klassen neste år.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er veldig bra. Oslo-busjettet er ikke endelig ennå - det skjer ikke før i månedskifte oktober/november, men det er ikke for ofte at seilsporten får slik støtte, så dette må sees på som et gjennombrudd, sier generalsekretær i KNS, Jan Erik Næss, til SEILmagasinet.

Europamesterskapet i Drake skal arrangeres av KNS til neste år og det er ventet opp mot 60 båter på starlinjen. 

– Vi søkte om 750 000 kroner til arrangementet og det er den summen som er i budsjettet, så det er full pott, fortsetter Næss.

– I hovedsak går pengene til å lage et så godt arrangement som mulig. Det er flere utfordringer innenfor det tekniske, men vi er også opptatt av at for eksempel påmeldingsavgifter skal ligge på et fornuftig nivå.  

– Vi har ikke budsjettet for EM helt klart, det må vi sette oss ned å regne på. Men alle pengene er øremerket til dette arrangementet.

– Det er moro at seilsporten får kommunale penger. Speedbåtkjøring i fjorden har fått det før, så det er på tide at miljøvennlig seiling også får støtte, avslutter Næss.