Cannes

Voldsom storm sank Draker

Voldsom storm sank Draker

Du skal helst ikke være ute i dårlig vær med en Drake. I Middelhavet sank to Draker da en storm med voldsomt regn feide over regattaflåten. Flere andre båter ble også skadet.

Publisert

Torsdag morgen rant med skyer i horisonten, men det var nok vind til at regattaledelsen i Régates Royales - Trophée Panerai sendte båtene på vannet. Gleden over litt vind var særdeles kortvarig.

EKSTREMT. Dette var nemlig dagen for ekstremvær. Like etter at startene hadde gått for Drake, Classic, Tradition og 12 meter klassen kom det en intens squal inn over banen. Massivt regn, torden, lyn og mye vind dundret over flåten. Sikten var bare noen meter og flere båter kolliderte etter voldsomme broacher. En båt mistet riggen og en annen fikk store skader i skroget.

 To Draker sank også etter at de tok inn mye vann. En ble lagt langflat av vinden og sank etter at båten var fylt med vann. Den andre gikk fra spinnaker via broach til havets bunn. Ingen av mannskapet ble skadet.

VILLT. Lynet slo ned nærme en rekke av båtene og flere seilere ble tatt til sykehus for sjekk.

- Sist gang jeg så slike forhold var i 1980. Det er virkelig uvanlig at dette skjer på denne årsitden, sier Jean-Claude Montesinos, President i Yacht Club de Cannes.