EM i Yngling

Ødelagt-dag for jentene

Ødelagt-dag for jentene

Jentene krasjet i det første løpet torsdag og i det andre røyk toppvantet slik at de måtte gi seg. Fredag er det medaljeseilaser og hvis de skal komme seg på pallen må uhell snus til magisk flaks.

Publisert Sist oppdatert

- Jentene var like blide etter dagen og fikk vist konkurrentene at de smiler uansett. De var flinke på det, sier Christopher Gundersen, coach for Yngling-jentene under EM i Warnemunde.

HAVARI. Torsdag var nemlig en katastrofedag for Siren Sundby, Alexandra Koefoed og Lise Birgitte Fredriksen. I dagens første regatta smalt de inn i en konkurrent og måtte ta en 720. Dermed havnet de langt bak i leksa og seilte inn til en 16. plass.

I det neste racet måtte de bryte på grunn av at toppvantet røyk. Rask reaksjon reddet masten fra å knekke. Men dermed fikk de en DNF i tillegg til sin DSQ på listen. De hoppet imidlertid bare en plass nedover.

- Det må jo vitne om at de har seilt bra her nede, sier Gundersen.

MULIGHETER. Fredag er det avgjørende medaljeseilaser. Hvis jentene skal komme seg på pallen må de vinne og de tre beste havne langt bak. I teorien er det altså mulig, men så gjenstår det å se hva som skjer i virkeligheten.

Russiske Ekaterina Skudina leder. De norske jentene ligger på 7. plass.