Landegodeseilasen

Seilte inn 11 061 kroner i vindstilla

Seilte inn 11 061 kroner i vindstilla

Bodø Seilforenings «Landegodeseilasen» seilte lørdag inn 11 061 kroner til Unicef-aksjonen «Sammen for barn» som er målet for årets store TV-aksjon. 24 båter stilte til start med til sammen over 100 mennesker om bord på det som skulle bli høstens stilleste dag med hensyn til vind.

Publisert Sist oppdatert

Etter tre og en halv time og bare halvveis rundt løypa, måtte nemlig seilasen avblåses. Da lå feltet i praksis spredt nesten hele veien fra startlinjen og utover mot Landegode.

Det var lagt opp til to starter, med de minste båtene et kvarter før de største. Vinden var imidlertid på det tidspunktet fullstendig død og de minste måtte oppleve det forsmedelige å bli forbigått allerede før de kom seg over startlinjen.

Men det var en regatta med løs snipp denne gangen, og om bord i ARIEL og SPRINGER benyttet mannskapet anledningen til et siste høstbad denne vakre «sommerdagen» midt ute i Landegodefjorden – og det ennå mens regattaen pågikk.

Premiene ble loddet ut denne gangen – den ene ga 1020 kroner ekstra i kassen etter en runde med amerikansk auksjon.

Da arrangøren kommanderte båtene inn til kaffe, kaker og premiering i Kunstforeningens lokaler, lå antagelig HEUREKA med skipper Remi Rasmussen best an på korrigert tid.