Velux 5 Oceans

20070430 Copyright image 2007©Free for editorial use image. Please credit: onEdition.A victorious Bernard Stamm wins the VELUX 5 Oceans race. The solo Swiss sailor led all three legs, aboard his yacht Cheminees Poujoulat during the race and arrived ...

Seilerne sier nei

Open 60 klassen styrter fremover, men ikke alle får lov til å være med på festen. Nå har seilerne i klassen bestemt seg for å si nei til Velux 5 Oceans regattaen. Regattaen er ikke spennende eller kommersielt attraktiv nok.

I september bekreftet den danske vindusprodusenten Velux at de fortsetter som tittelsponsor for soloregattaen med stopp jorden rundt - Velux 5 Oceans.

INGEN MED. Nå er det sådd stor tvil om regattaen kommer til å seiles i den formen som arrangøren Clipper Ventures hadde sett for seg. Seilerne i IMOCA, foreningen som samler skipperne i Open 60 klassen, har nemlig sagt nei til å delta i regattaen. Det betyr at Velux 5 Oceans akkurat nå har en sponsor, en regatta men ikke en eneste båt som skal seile.

60 fots skipperne har bestemt seg for heller å bruke 2010 til å seile Route du Rhum, transatlantisk, og deretter den andre utgaven av Barcelona World Race, doublehanded non stopp jorden rundt.

REALITY CHECK. Kanskje Velux 5 Oceans heller bør gå for Class 40 skipperne? I den siste Velux regattaen var det mest underfinansierte amatører som var med, og da er det kanskje bedre å justere seg inn etter virkeligheten.