NORC og NORLYS

NORC og NORLYS forener krefter

NORC og NORLYS forener krefter

NORC og NORLYS, de toorganisasjonene for IMS- og LYS-seiling i Norge, har bestemt segfor å satse sammen og fra neste år blir det felles baneseilaser ibåde IMS og LYS for de ivrigste norske regattaseilerne.

Publisert Sist oppdatert

SEILmagasinet har mottatt følgende pressemelding fra NORC og NORLYS:

Nå får alle norske regattaseilere en felles måleplattform for å hente sine målebrev uansett respittsystem. NORC og NORLYS, de to organisasjonene for IMS og LYS seiling i Norge, har nemlig bestemt seg for å satse sammen og fra neste år blir det også felles baneseilaser i både IMS og LYS for de ivrigste norske regattaseilerne.

- Vårt mål har alltid vært å legge forholdene til rette for rettferdig respittseiling og gjennom baneseilas bidra til å øke kompetansen til norske seilere. Dette nye samarbeidet sikrer NORCs visjon og er bra for alle norske regattaseilere som ønsker å satse aktivt, sier Thomas Nilsson, leder i NORC.

Sammen med Thorstein Tønnesson, styremedlem i NORLYS, har Nilsson den siste tiden arbeidet ut et samarbeidsforslag for de to klasseklubbene for henholdsvis IMS og LYS. Onsdag besluttet styrene i NORLYS og NORC å støtte forslaget.

- Både NORC og NORLYS har en felles ambisjon om å få flere til å konkurrere innen respittseiling på et høyt nivå. Dette samarbeidet gjør at vi nå får en god arena for også de mest ivrige regattaseilerne i de såkalte R-klassene og at vi dermed kan ta dem på mer alvor enn vi har hatt anledning til tidligere, sier Håvard Ravn Ottesen, leder i NORLYS.

Dette er noen av tiltakene som NORC og NORLYS ønsker å iverksette:

- NORC og NORLYS setter opp en felles teknisk plattform på www.seiling.org for å administrere respittseiling i Norge. Denne skal inneholde en felles database for administrasjon av måledata for eier, båt- og seil, utstedelse og betaling av medlemskap og målebrev og en felles sekretariatstjeneste uavhengig av respittsystem.

- NORC og NORLYS ønsker å videreutvikle dagens baneseilas konsept slik at det også inkluderer de ivrigste regattaseilerne som i dag seiler R-klasse i LYS. Serien skal som tidligere ikke kollidere med de store, etablerte regattaene og skal i hovedsak baseres på baneseiling, fordi begge klasseklubbene mener denne regattaformen er morsom, krevende og utviklende.

De to klasseklubbene er nå i gang med å sette sammen et samarbeidsforum og arbeidsgrupper som skal etablere teknisk plattform, diskutere regattaformat, markedsføring og sponsorarbeid.