Mini Transat 650

Sank etter krasj

Sank etter krasj

En fransk mini-seiler måtte reddes med helikopter etter at han seilte på noe i vannet og båten sank. Nå må han kanskje være med på en militær operasjon.

Publisert Sist oppdatert

Alle containerene og alt annet som både mistes og dumpes i havet er til stor fare for seilere. Det fikk en av deltakerne i årets Mini Transat merke til fulle natt til lørdag.

UFO. Han krasjet med et uidentifisert flytende objekt som laget et hull i hans 21 foter. Til tross for flere forsøk på å stanse vannet fra å trenge inn i båten mislyktes han. Han utløste derfor nødpeilesenderen og blåste opp flåten.

Shorthanded seilere har en lang tradisjon for å i det lengste unngå å be om assistanse ved ulykker. Men når først båten var på vei til å synke så ikke Quentin Monegier noen annen utvei enn å trykke på hent meg knappen.

HEMMELIG. Monegier ble plukket opp av et fransk militært helikopter i nærheten av Kapp Verde og fløyet til det militære skipet Le Germinal. Nå sitter den franske mini-seileren om bord i en båt som er på vei til en militær operasjon, og det er ikke sikkert at han kan gå av før båten er fremme ved sin foreløpig hemmelige destinasjon.

Regattaarrangørene jobber imidlertid med å få ham av båten ved å la en av regattaens følgebåter plukke ham opp.