Norwegian Offshore Racing Club

Ny heit IMS racer til Bunnefjorden

Ny heit IMS racer til Bunnefjorden

Martin Brodin har vunnet vår og høstserien i Bunnefjorden fem år på rad med sin ½ tonner. Nå har han tatt steget opp og neste år stiller de med en 37 fots IMS racer i den nye NORC rankingen.

- Vi avsluttet høstserien med å komme først i mål, sier en strålende fornøyd Martin Brodin til SEILmagasinet.

OPP ET NIVÅ. Etter fem suksessrike år i sin ½ tonner har han nå byttet den ut med en IMS racer av merket Vroljik 37. Båten tilhørte tidligere Bjørn Erik Bjørnsen i Challenge of Norway i Stavanger.

Martin Brodin har et fast mannskap som blant annet består av flere av hans ansatte i Brodin AS Blikkenslagermestere. Båten skal seile med firmaets logo på siden og laget lyder navnet Team Brodinas.

TRENER. Laget har allerede fått lagt ned noen timer med trening i båten. I løpet av neste uke er sannsynligvis sesongen over for denne gangen. Neste år skal de seile i den nye NORC rankingen og de klassiske distanseseilasene som Hovdan Skagen, Færderseilasen og Hollenderen.

- Jeg har seilt bane siden jeg var seks og nå er jeg førti. Liker den formen for seiling best, og den nye båten er veldig morsom å seile på bane. Den krysser i syv knop i 9-10 knops vind, forteller Brodin.

Onsdagsseilasene i Bunnefjorden kommer Team Brodinas til å fortsette med. Treningen de får i den lokale klubben er veldig bra.

- Det er over 30 båter på start og nivået er bra, sier Brodin.