Trofeo Puerto Calero

Tyngre dag for TEAM BERGEN

Tyngre dag for TEAM BERGEN

Puerto Calero (SEILmagasinet): Med både taktiske og båthåndteringsmessige feil, kommer man raskt i bakerste rekke i TP52. TEAM BERGEN opplevde et par i går og leverte en sjette og syvende – av de syv som fortsatt seiler.

Publisert Sist oppdatert

I gårdsdagens første race var det spesielt vanskelige forhold med store skift både i vindretning og -styrke på Lanzarote. TEAM BERGEN beveget seg på feil side av banen og dermed var det gjort. Det første racet endte med en syvendeplass. Av syv mulige.

Vinden hadde på ingen måte dabbet av under gårsdagens siste seilas. Det blåste mellom 17 og 23 knop og på det første kryssmerket touchet bommen merket under runding. Det koster en 360 graders runding. Slikt blir det meter av frem til konkurrentene. Spesielt da farten på unnavind sjelden er under 15 knop. For vår egen del ble toppnoteringen i går 18,4 knop på vei ned mot bunnmerket.

Dagen endte dermed med en syv og en sjetteplass. I dag er det distanseseilas og C-momentet er, ifølge de lærde om bord, å sette masthead genua som står på rull foran forstaget.