Stavanger-seilerne på banen

Stavanger-seilerne på banen

Tidligere denne måneden stilte hele 33 doublehanded lag til start i Stavanger, og det smitter forhåpentligvis over på Seilmakeren Doublehanded. Så langt har seks båter fra samme by meldt seg på vestlandets vakreste tomannseventyr og et Stavanger par var de første som meldte seg på.

Publisert Sist oppdatert

Så langt har ikke Stavanger-seilerne strømmet til startstreken på Seilmakeren Doublehanded, men i 2008 utgaven ser det ut til at det blir mange seilere fra olje-hovedstaden på deltakerlisten.

MISJONÆRER. En av grunnene til kan nok være årets mixed double lag Thomas Robberstad og Anna Gregersson deltakelse har skapt litt ekstra interesse. De vil ikke ta på seg æren for at det nå er seks båter fra hjembyen på plass - tre fra Stavanger Seilforening og tre fra Gandsfjorden Seilforening.

- Det er nok ikke vår skyld, men vi har selvfølgelig drevet litt misjonering for regattaen. Vi har jo lyst til at flest mulig skal være med, sier Thomas Robbestad til SEILmagasinet.

De to bestemte seg allerede etter målgang i år at de skulle være med neste gang også. Paret var første lag som meldte seg på forrige onsdag.

- Seilmakeren Doublehanded gir oss litt andre utfordringer enn bare å ha fart i båten. Foran neste års race skal vi forberede oss litt bedre på veivalg. Vi har en båt som bare veier 2 ½ tonn og da stanser vi opp på kryss i sjø. Det fine med denne regattaen er at vi kan gå innaskjærs, sier Robberstad.

UTEN SØVN. De to seilte uten autopilot i fjor og sov ikke. Regattaen er tross alt ikke lenger enn at det går, mener Stavanger paret. Men de vurderer å kjøpe en autopilot til det neste racet.

- Vi håper at ti båter fra Stavanger blir med neste år. Da kan vi jo ta en tilbringer regatta som trening helgen før. I år hadde vi stiv kuling bakfra og brukte bare 12 timer med to rev i storseilet fra Stavanger til Askøy, forteller Thomas Robberstad.

REKRUTTERING. I begynnelsen av oktober arrangerte Seilforeningen av 1928 høstseilasen TwoStar. Hele 33 båter stilte opp.

- Det er jo utmerket trening til Seilmakeren Doublehanded. Vi kommer til å ta godt i mot alle Stavanger seilerne. Ta utfordringen og bli med, sier Helge Ivarsøy, arrangementsansvarlig i Askøy Seilforening.