Trofeo Puerto Calero

Godkjent av TEAM BERGEN i TP52

Godkjent av TEAM BERGEN i TP52

Puerto Calero (SEILmagasinet): Etter en uke med fantastiske seilforhold endte TEAM BERGEN på en femteplass i Trofeo Puerto Calero på Lanzarote. Laget fikk en uke med gode seilopplevelser i TP52-feltet – og reiser hjem med fartsrekord i bagasjen.

Publisert Sist oppdatert

Den siste dagen av Trofeo Puerto Calero ble det seilt tre seilaser, i vanskelige, men like flotte forhold det har vært hele uken. På fredag ble det gjennomført en lengre distanseseilas langs kysten av Lanzarote.

Summen ble femteplass på TEAM BERGEN. Det stillte totalt åtte TP52er og det er enighet i laget at det kan man se seg meget fornøyd med. TP52 er en svært krevende båt å seile og det er kort avstand mellom suksess og katastrofe.

- Det har vært alldeles strålende og moro å seile TP52. Jeg vil absolutt berømme mannskapet mitt som har håndtert denne båten på en glimrende måte og gått hardt inn for oppgaven, sier Sverre Valuer i et intervju til SEILmagasinet. Intervjuet, og opptak av TP52-seiling, kan du snart se på SEILtv.

Troefo Poerto Calero er en regatta som arrangeres årlig på Lanzarote. Det er familien Calero som står bak arrangementet og ved siden av det som skjer på vannet er det lagt opp til en god sosial ramme på land. Regattaen seiles i Swan 45, GP 42, IMS eller TP52.

TEAM BERGEN, med skipper Sverre Valeur, hadde leid in kong Haralds FRAM XVI. Med på laget var ERICSSON RACING TEAMs Anders Lewander, Aksel Magdahl, finnen Thomas Johanson og danskene Stefan Myrälf og Jens Dolmer. I tillegg var FRAM-laget representert ved kongens båtmann Kjell Arne Myrann, Thomas Nilsson og Kjell Inge Heiberg. Undertegnede har også seilt om bord denne regattauken.

Under fredagens distanseseilas så vi 20,8 knop på loggen og det skal etter sigende være FRAM XVI-rekord under en regatta. Det er et skikkelig "kick" å seile FRAM XVI i slike forhold. Kreftene er solide og det er en massiv følelse å kjenne hvordan båten akselererer - både på kryss og på lens.

Nå går FRAM XVI i vinteropplag på Lanzarote og i forkant av regattaen avslørte Valuer at han leker med tanken på å seile mer TP52 i fremtiden. Om det blir en realitet vil fremtiden vise.

Resultater TP52 Trofeo Puerto Calero 2007:

1. CAIXA GALICIA

2. BRIBON

3. CAM

5. TEAM BERGEN