På vei til OL

Ynglingene i hardtrening

Ynglingene i hardtrening

Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed har et stramt treningsopplegg. Nå har de hatt nærkontakt trening med dyktige danske seilere. Her er deres ferske rapport fra veien til Beijing.

- Vi har nettopp avsluttet fire meget effektive og bra treningsdager i København sammen med den danske ynglingen. 20 effektive timer på vannet og vi har hevet oss merkbart teknisk gjennom året! Starttrening, kortbaner og tette situasjoner i jibber og slag har vært fokus. Timingen i startene begynner å bli veldig bra og båten blir plassert akkurat der vi vil i forhold til linja. Det er viktig å ha tryggheten på at vi er gode til å starte, det gir en stor fordel i regattaer, melder jentene i en nyhetsbrev.

NÆRKONTAKT. Vi seilte også mot et av de beste danske guttelagene, de og på hjemmebane i Hellrup Sejlklub. Det er slitesomt mentalt å seile regatta mot gode seilere på hjemmebane. De kjenner forholdene godt og vi måtte hente frem alt fokuset vi har for å henge med. Da blir det også ekstra positivt å vinne noen race.

I tillegg fikk vi tøff maching av gutta da de tørr å gå mer inn i situasjoner - nærkontakt mellom båter er de ikke redde for. Kjempebra trening!

TILBAKEBLIKK. EM i september ble en veldig opptur for oss. Vi startet en prosess på hvordan vi kommuniserer for å seile korteste og raskeste vei rundt banen. Vi tegnet opp regattabanene og satte inn alle elementer vi mener må vurderes for å gjøre færrest feil på banen. Denne prosessen gjorde oss veldig mer beviste på valgene vi tar og vi seilte bedre enn noen gang før i EM. Et kjempeløft!

Fremover blir det viktig at både vi og trener tar tak i fokusområdene, ved å bruke "regattabanen" aktivt på trening. Vi må skritt for skritt ta tak i problemområder og på den måten å gjøre seiltreningen målbar. Dette gjør treningen mye mer motiverende, da progresjonen og hvor vi er på veien mot målet, vil gjøres synlig.

Vi ble til slutt 7 i EM, med en disk og en DNF da overvantet vårt røk. Uten disken hadde vi blitt 4 sammenlagt! Nå er vi klare for vintertrening i Miami og gleder oss til mange, mange timer på vannet .