Rekordforsøk

Rekordjegere i standby

Rekordjegere i standby

Det kommer til å bli en del shorthanded seilere som fyker rundt jorden denne vinteren. I løpet av de neste ukene går Thomas Coville og Francis Joyon i standby modus for solo non stopp jorden rundt, mens ni tomannslag seiler i Open 60 klassen.

Det er liten tvil om hvilke som kommer til å seile raskest. Deltakerne i Barcelona World Race starter 11. november og setter kursen jorden rundt. Med to seilere i hver Open 60 kommer de til å presse seg selv og båtene maksimalt, og langt mer enn seilerne i for eksempel Vendee Globe klarer.

Men det er to soloseilere som kommer til å seile mye, mye fortere. Francis Joyon har akkurat meldt at han går i stand by modus for sitt solo jorden rundt forsøk i løpet av en uke. Målet hans er å slå Ellen MacArthurs 71 dager 14 timer og 18 minutters rekord.

Han seiler en 30 fots trimaran ved navn IDEC. Thomas Coville skal forsøke akkurat det samme og det er høyst sannsynlig at de to starter i det samme værvinduet. Joyon har imidlertid ikke tatt opp utfordringen fra Coville om å starte samtidig for å gjøre det til et ekte race.

Like fullt kommer de to til å ligge ganske nærme hverandre og skape et press som sannsynligvis gir seg utslag i at de pusher litt hardere. Det er kanskje akkurat det som må til for å knuse MacArthurs rekordtid...