Shorthandedseiling

Shorthandedseilerne ønsker å organisere seg

Shorthandedseilerne ønsker å organisere seg

Igår møttes shorthandedseilere til et uformelt møte på Rorbua på Aker Brygge. Rundt 30 shorthandedseilere møtte opp til samtaler rundt regler, båter og shorthandedseilingens fremtid i Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Vi møtes først og fremst for å ha det hyggelig og snakke om den type seiling vi driver med, sa Simen Løvgren til SEILmagasinet under gårsdagens møte.

Løvgren er aktiv i det norske shorthandedmiljøet, både på vannet og på land og benyttet også muligheten i går til å vise frem materiell på båten han venter på: Jeanneau Sun Fast 3200.

Blant gårsdagens samtaleemner var som vanlig LYS-regler et hett tema, og da spesielt hvilken spinnakersetting som er tillatt og ikke minst hvilken som er mest effektiv. I tillegg ble det diskutert hva man skal gjøre med nye båter som kommer med seilkonfigurasjoner som ikke gripes iav NORLYS' favntak.

– Nye båter kommer med nye seilkonfigurasjoner som standard. For eksempel er blir det fler og fler båter som kommer standard med lange baugspryd i tillegg til ordinære spinnakerløsninger. Hvordan vil NORLYS forholde seg til denne utviklingen? Det er en debatt som må reises umiddelbart, fortsetter Løvgren.

Det ble også løst diskutert rundt muligheten for å organisere shorthandedseilingen i Norge under en fane.

– Vi etterlyser folk som kan ta den jobben å organisere shorthandedseiling i Norge. Vi må tenke på fremtiden for shorthandedseilingen og da trenger vi en organisasjon som kan samkjøre shorthandedseilingen her i landet, men også opprette kontakt med samme miljøer i utlandet, sier Løvgren.

– Et eksempel er at Watski staser bredt på shorthandedseiling. De sponser arrangement både i Norge og i Danmark, og det ryktes om at de vil gjøre det samme i Sverige. Om shorthandedseilere skal møtes i Skandinavia blir den første utfordringen hvilket respittsystem vi skal seile etter. Drømmesituasjonen er en Skandinavisk shorthandedserie, men da trenger vi en organisasjon som kan håndtere for eksempel valg av måleregel.

– Norges Seilforbund ønsker også å bidra til viderutviklingen av shorthandseiling i Norge. I dag må NSF forholde seg til de enkelte foreningene, men det hadde gjort jobben enklere for alle parter om forbundet haddde én aktør å forholde seg til.

– I dag er det seilforeningene som alene drar lasset. De gjør en kjempejobb, men vi trenger noen som kan samkjøre aktivitetene både internasjonalt og nasjonalt. Noen som vil ha jobben?, avslutter Simen Løvgren.