Seilmakeren Doublehanded

Jevnt sig av vestlandsseilere

Det er nå 29 båter som har meldt seg på til Seilmakeren Doublehanded og det ligger an til å bli et veldig kompetitivt felt som skal tråkle seg gjennom skjærgården mellom Bergen og Stavanger.

I fjor var det 20 båter som stilte til start. Neste år ligger det an til å bli en, minst, dobling av antall deltakere etter av mange nye seilere nå har fått øynene opp for denne taktisk utfordrende regattaen.

FORNØYD. - Historisk sett så er seilerne på vestlandet ikke blant de raskeste til å melde seg på, så dette lover veldig godt for 2008 regattaen. Husk at de som melder seg på før 1. desember får en gavepakke som langt iverstiger påmeldingsavgiften, sier Helge Ivarsøy, arrangementsleder i Askøy Seilforening.

Foreløpig er det Elan 37 kontingenten som er den største. Der har hele fire tomannslag meldt seg på. Elan forhandler Tor Hove, som selv skal seile sin Elan 410, lover at det skal komme enda flere til starten.

Det er også to J/109er på startstreken, den ene fra Geir Inge og Erik Juriks fra KNS, og Leif Arild Åsheim og Hans Martin Veding fra Stavanger Seilforening. Der blir det nok en liten intern kamp som blir verdt å følge.

MINI. Så langt har også to Mini Transater meldt seg på. Rasmus Tørnqvist og Ivar Hoflandsdal, Gandsfjord Seilforening, seiler en Clase Zero og de får matching fra Eirik Larsen og Kristian Oppedal i deres Pogo 2. Det ryktes at flere Minier skal være på vei til påmeldingssiden på Seilmagasinet.no.

Seilmakeren Doublehanded tillater også at Express seilere kan være med, og så langt er to båter påmeldt. I fjor var det Seilmakeren med Bjarte Hordvik Rydland og Erik Wold om bord som vant hele regattaen. Det er påmeldt igjen for å forsvare tittelen.