Seilmakeren Doublehanded

Knut Frostad påmeldt til Seilmakeren

Knut Frostad påmeldt til Seilmakeren

Knut Frostad og Per Ottar Skaaret skal seile Seilmakeren Doublehanded neste år. Dermed er regattaens største båt en X-50, så langt. Skaaret kommer også med en oppfordring til Hovdan Skagen Race-seilere.

Publisert Sist oppdatert

Per Ottar Skaaret og Knut Frostad skal seile Seilmakeren Doublehanded neste år i Skaarets X-50 JOKERMAN. Så langt har de den største båten i tomannsregattaen som går Bergen-Stavanger tur/retur.

– Jeg gleder meg som juling til den regattaen. Jeg har hatt lyst til å seile den før, men det har ikke passet så bra, men i år går den så tidlig at det er overkommelig, sier Skaaret til SEILmagasinet.

Selv om Skaaret ikke har seilt regattaen før, er både han og Frostad godt kjent i området, og planleggingen for regattaen er allerede i gang.

– Jeg tenkte først å sjekke med kjentfolk, det er slagplanen foreløpig. Jeg har jo seilt der frem og tilbake noen ganger, men aldri i en regatta. Jeg tror det vesentligste spørsmålet blir vindvinkler. Hvilke vindvinkler som er mest sannsynlig gir grunnlaget for valg av spinnaker eller gennaker - men jeg tror det blir spinnaker, fortsetter Skaaret.

Per Ottar Skaaret har også tildigere hatt med seg Knut Frostad som makker, senest i Watski Skagerrak TwoStar i år.

– Det er veldig bra å seile sammen med Knut, jeg lærer noe hele tiden, så det kan ikke bli bedre enn det, sier Skaaret.

Så langt er den største konkurrenten til Skaaret/Frostad Tor Hove og Kjell Inge Heiberg i Elan 410en ELANOR. Men Skaaret håper på flere større båter i regattaen.

– Vi satser på line honour, men jeg føler meg ikke trygg. Det selges jo mange store båter om dagen, så jeg håper flere vil dukke opp. Det gjelder å bruke båtene, ikke bare kjøpe de, mener Skaaret.

– Men det blir, som alltid, spennende med ELANOR. Elan 410 og X-50 er to veldig forskjellige båttyper. De er best på slør og jeg er best på kryss, så vi får se.

Per Ottar Skaaret går inn i en travel sesong med Hovdan Skagen Race, Seilmakeren Doublehanded, Færderseilasen, WS2S og X Gold Cup i København - for å nevne noe.

– Det blir en travel sesong, men det hadde vært moro å fått organisert noe fra Skagen til Bergen etter Hovdan Skagen Race. Hvorfor ikke dra igang en tilbringerseilas? Det blir jo mange som skal den veien uansett, avslutter Skaaret med en oppfordring.

Informasjon om Seilmakeren Doublehanded finner du her.

For å melde deg på tomannsregattaen går du hit.