1000Mile Solo

Soloregatta blir 1000 mil lang

Soloregatta blir 1000 mil lang

Shorthanded organisasjonen Petit Bateau har hvert eneste år videreutviklet sin soloregatta. Neste år er den 1000 nautiske mil lang og blir også kvalifikasjon til OSTAR. Norske seilere vurderer å være med på regattaen som går mellom England, Irland, Spania og Frankrike.

Tidligere het regattaen Petit Bateau Race, men for 2008 er den døpt om til 1000 Mile Solo. Det er ikke nederlenderne som skapte 1000 Mile Race helt fornøyd med.

EVENTYR. Første etappe i denne massive soloprøven tar seilerne fra Mylor, sørvest spissen av England til Kinsale, Irland. Det er en pen oppvarming på 185 nautiske mil. Deretter skal seilerne krysse både den engelske kanal og Biscaya bukten. Den strekningen er på 525 nautiske mil, og teller også som kvalifiseringsseilas til OSTAR, solo over Atlanterhavet, neste år.

Deretter avsluttes regattaen med en 290 nautisk mil lang etappe fra Santander, Spania til Camarat, Frankrike.

Starten går 29. juni og soloseilerne er ferdige to uker senere med premieutdeling 12. juli.

UTVIKLING. 1000 Mile Solo Race er et resultat av at Petit Bateau årlig har utvidet regattaen med mer åpent vann og lengre strekninger. Den lengste etappen regner de med at soloseilerne må være 3-4 netter til havs før de kommer inn i havn igjen.

Trond Åsvoll, Arendal Seilforening, vurderer sterkt å være med. Det gjør også flere andre norske og svenske seilere.

-          Dette er virkelig et eventyr og jeg har virkelig lyst til å være med. Jeg må bare skaffe mer autopilot og AIS sender og mottaker, sier Åsvoll, erfaren shorthanded seiler som i år blant annet deltok i 1000 Mile Race og Simrad OneStar.

PÅMELDING. Regattaen åpner for påmelding i begynnelsen av januar, men forhåndspåmelding er mulig til paulpeggs@hotmail.com. Enskrogsbåter mellom 28 og 40 fot kan delta.