Transat Jaques Vabre

Stor utenlandsk kvote

Stor utenlandsk kvote

Le Havre (SEILmagasinet): Engelske seilere har i mange år snakket om at det er på tide å bryte den franske dominansen innen shorthanded seiling. Franskmennene er fortsatt i flertall, men under Transat Jaques Vabre er det flere "utlendinger" enn noen gang. 

Publisert Sist oppdatert

Av de i alt 60 båtene som stiller til start i Transat Jaques Vabre er 19 av disse enten rent ikke-franske eller en av seilerne om bord er fra et annet land enn Frankrike.

DOMINANS. Flerskrogsflåten er imidlertid totalt dominert av franskmenn denne gangen. Alle de som ikke er franske har flokket seg til enskrogsbåtene i Class 40 og Open 60 klassene.

De fleste av disse er engelske. Hele 21 av seilerne i disse to klassene er enten fra UK, Canada eller USA, og det skulle vært tre till hvis ikke Pindar Open 60 hadde mistet masten og en av Class 40 skipperne hadde blitt syke og byttet plass med en fransk kvinne.

I Open 60 klassen har syv av de 17 båtene ikke-franske om bord.

UNG. Nick Bubb (28), britisk co-skipper på en Class 40 med fransk skipper, er en av de som representerer den nye trenden. Etter Mini Transat, Oryx Quest og Route de Rhum deltakelse er han på full vei inn i det internasjonale shorthanded sirkuset.

- Det er et sunt tegn at stadig flere ikke-franske seilere finner veien inn i det internasjoanle shorthanded sirkuset. Transat Jaques Vabre er et stort event med mange tunge kommersielle sponsorer og de historiene og mulighetene som dette racet skaper er verdifulle - også utenfor Frankrike, sier Nick Bubb.